The Passage, Victoria

project overview

Just around the corner from London’s Victoria Station lies a building complex which houses the homelessness charity, The Passage.

The newly refurbished building enjoys much taller ceilings through the removal of a 1950’s mezzanine floor, allowing natural light to flood in from the new fully glazed Winter Garden and Canteen. The renovation project also includes the upgrade of 16 self contained apartments, a community garden, a gym, a music room, a conference facility, a women’s refuge centre and office space for The Passage charity to run from.

project team

Client: Land Sec / The Passage

Architect: Buckley Grey Yeoman

aWARDS

RICS Awards 2017 – FINALIST

NLA Awards 2017 – FINALIST

AJ Retrofit Awards 2016 – FINALIST

Civic Trust Awards 2017 – FINALIST

Key Information

Major refurbishment project

Restructuring Internal floor layouts

Destination entrance

New reception space

Listed building